Informatie over de tuin

 
 
 
 
Achter de "Franse" voortuin, doemt, tot ieders verbazing, een tuin aan het water op.
Hier zijn vele niveauverschillen met trapjes en stapelmuurtjes die het hoogteverschil van 0.90cm opvangen en die de tuin groter doen lijken en waar veel schuilmogelijkheden zijn voor dieren.
De  borders zijn weelderig beplant met rozen ,clematissen, vaste planten en struiken.
Wandelpaadjes verbinden de diverse onderdelen zoals de ovale vijver met groene kikkers en salamanders, de zitkuil, het terras aan het water en een bijzondere Middeleeuwse kruidentuin met zijn eigen verhaal.
Een cactustuin met muurschilderingen maakt deel uit van het huis.
 
De aangrenzende Paddenpoel werkt als een "stolen view".

 
In de ''Franse'' voortuin met strakke symmetrie en snoeivormen ligt in het midden een lange  eilandborder die aan alle  kanten wordt begrensd door een wandelpad van gras. Deze eilandborder van ongeveer 8 meter lengte is beplant met rozen, grassen en vaste planten in de kleuren geel en wit met oranje accenten. Links en rechts van het graswandelpad liggen nog eens vier plantvakken waarin buxustafels en de taxussen met de ''slak'' en ''het konijn'', veel rozen op stam, clematissen en siergrassen. Het geheel wordt omsloten door een hoge ronde beukenhaag. is aan één kant een tuinkamer ontstaan waarin veel vormsnoei. Diverse buitenschilderijen hebben een plaats tussen het groen.
                                                                  
 
                       
 
 
In de hele tuin zijn overal zitgelegenheden om te kunnen genieten.      
 
 
De Middeleeuwse kruidentuin:
 
Tuinen en kruidentuinen waren in de Middeleeuwen onderdeel van kloosters. De kruidentuin was ommuurd en bestond uit 4 vakken die verwijzen naar lucht ,aarde, water en vuur ,de 4 elementen van het leven. In het midden stond een fontein als levensbron en in een besloten hoekje was een Mariabeeld. De monniken van het klooster waren verplicht om de mensen te helpen met hun kruiden.
Dit verhaal hebben wij aangepast voor onze tuin, 4 vakken hebben wij beplant met kruiden, 2 vakken met buxustafels om rust te creëren ,in plaats van een fontein staat er een zonnewijzer als bron van energie. Het Mariabeeld zo typisch voor de Middeleeuwse kruidentuin is vervangen door een vrouwentorso omgeven door rozen, de vrouw, symbool voor het leven.  
        
                
                                                  Afbeelding invoegen